İsveç'te çok klasik olan bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Amerikan usulü brownie'den biraz farklıdır. İçi daha ıslak olup genelde ikramı da üçgen şeklinde olur. Hem şık bir sunum hem de acil durumlarda hemen yapabileceğiniz çok kolay bir tarif. Mutlaka denemenizi öneririm.
Malzemeler
2 yumurta
2,5 dl toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı vanilya
100 gr margarin
1 dl un
1/2 çay kaşığı tuz
Margarini tencerede eritin, yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve hamurun hava almaması için spatulayla yavaşca tüm malzemeleri karıştırın. Hava alırsa kek kuru olur. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 175 dereceli firında 15-20 dakika pişirin. Krema yada dondurmayla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Malzemeler
2 yumurta
2,5 dl toz şeker
4 yemek kaşığı kakao
2 çay kaşığı vanilya
100 gr margarin
1 dl un
1/2 çay kaşığı tuz
Margarini tencerede eritin, yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ilave edin ve hamurun hava almaması için spatulayla yavaşca tüm malzemeleri karıştırın. Hava alırsa kek kuru olur. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün, önceden ısıtılmış 175 dereceli firında 15-20 dakika pişirin. Krema yada dondurmayla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder