26 Eylül 2011 Pazartesi

Patatesli kek

Bu tarifi kuzenim Hülya' dan aldım. Çok lezzetli bir o kadar da çok kolay bir tarif. Ani misafir geldiğinde hemen yapıp ikram edebilceğiniz bir lezzet..

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
3|4 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
3-4 adet orta boy patates
Tuz, kırmızı biber, nane
1 kase yoğurt
1 adet sarımsak

Önce  bir kapta yumurtaları çırpın sonra sütü ve yağı ilave edin. Tuzu ve kırmızı biberi ekleyip unu ve kabartma tozunu ilave edin. Hamur aynı kek hamuru kıvamında olacak unu eklerken çok cıvık olmamasına  dikkat edin. En son ince dilimlediğiniz patatesleri ekleyip az karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökerek önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirin. Benim yaptığım gibi üzerine  sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

16 Eylül 2011 Cuma

Terbiyeli şehriye çorbası

Yıllar önce ilk sana yemek kitabında görüp denemiştim ve tadını çok beğenmiştim. O günden beri sık sık yaptığım bir çorba tarifi. Çok lezzetli oluyor mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 kahve fincanı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağ
5 bardak su
Maydonoz
Tuz

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım limon suyu

Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Domatesin yarısını tencerede zeytinyağında salça kıvamına gelene kadar pişirip suyu ekleyin. Kaynayınca kalan domatesleri ve şehriyeyi  ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Diğer tarafta terbiyesi için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Çorbanın kesilmemesi için çorbadan iki üç kaşık alıp terbiyeye azar azar döküp karıştırın. Terbiyeyi çorbaya azar azar ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Tuzu ve kıyılmış maydonuzu ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını söndürün. Afiyet olsun.

14 Eylül 2011 Çarşamba

Çikolatalı muffin

Dün kızkardeşim ve yiğenlerim İlke'yle İrem bizdeydi. Yiğenlerimin en çok sevdikleri şey mutfakta pasta, kek türü şeyler yaparken bana yardım etmek. Kızkardeşim oğluşumla ilgilenirken biz de kızların favorisi olan çikolatalı muffini yaptık. Herzamanki gibi çok eğlenceli vakit geçirdik. Minik ellerle hazırlanan muffinlerde harika oldu:)

Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında margarin
2,5 dl toz şeker
2 adet yumurta
1 dl süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
4 dl un
1 dl kakao
2 çay kaşığı kabartma tozu
2 çay kaşığı vanilya
yarım çay kaşığı tuz
150 gr bitter çikolata

Margarini, tozşekeri, yumurtayı, sütü ve sıvıyağını bir kaba ekleyip spatulayla margarin eriyene kadar karıştırın. Başka bir kapta kuru malzemeleri karıştırıp hamura ekleyin ve az karıştırın. Küçük küçük kestiğiniz çikolata parçalarının yarısını hamura ilave edip karıştırın. Kağıt kalıplarını muffin tepsisine yerleştirin.Hazırlamış olduğunuz hamuru eşit miktarda kalıplara paylaştırın. Üzerlerine kalan çikolata parçalarını koyun. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.




13 Eylül 2011 Salı

Aluminyum folyoda pancar

Bu aralar oğluşum mutfakta çok fazla vakit geçirmeme müsade etmiyor:) Dolayısıyla ben de pratik olan tarifleri tercih ediyorum. Bugün akşam menüsünde ızgara köfte, fırında pancar ve salata vardı. Normalde ana yemeğin yanına pilav vb. olmadan doymazdım yediğime de pişman olurdum, bu sefer  sofradan kalktığımda hiç bir pişmanlık duymadım.

Birazdan vereceğim  pancar tarifi hem hafif yemek isteyen, hem de benim gibi zamanla yarışanlar için süper bir tarif. Ben pancar kullandım ama siz tabi başka sebzeler de kullanabilirsiniz. Şimdi gelelim tarife..

Malzemeler

10 adet pancar
4-5 dal taze kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağ
Deniz tuzu, karabiber

Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra ay şeklinde dilimleyin. Dilimlenmiş pancarları aluminyum folyonun ortasına koyup kekikleri üzerine yerleştirin.Zeytinyağını ilave edin. Tuzu ve karabiberi serpin. Folyoyu iyice kapatıp fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

10 Eylül 2011 Cumartesi

Ramazan bayramınız kutlu olsun

Hepinizin geçmiş Ramazan bayramınız  kutlu olsun.  Bu aralar herşey üst üste geldi.. Ramazan ayının ikinci haftası oğluşum sünnet oldu ardından ikimiz de grip olduk , bayramın ilk gününü de oğluşumun ateşi çıkınca  acil de geçirdik ama şu an iyi çok şükür. Allah başka büyük dert vermesin.. Durumlar böyle olunca sizlerden uzun bir süre uzak kaldım ama en kısa zamanda tekrar yeni tariflerimi sizlerle paylaşacağım.
Şimdilik sevgiyle kalın, hoşcakalın.