16 Eylül 2011 Cuma

Terbiyeli şehriye çorbası

Yıllar önce ilk sana yemek kitabında görüp denemiştim ve tadını çok beğenmiştim. O günden beri sık sık yaptığım bir çorba tarifi. Çok lezzetli oluyor mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler
4 adet orta boy domates
1 kahve fincanı tel şehriye
2 yemek kaşığı zeytinyağ
5 bardak su
Maydonoz
Tuz

Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı yoğurt
yarım limon suyu

Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Domatesin yarısını tencerede zeytinyağında salça kıvamına gelene kadar pişirip suyu ekleyin. Kaynayınca kalan domatesleri ve şehriyeyi  ekleyin ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Diğer tarafta terbiyesi için olan tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırın. Çorbanın kesilmemesi için çorbadan iki üç kaşık alıp terbiyeye azar azar döküp karıştırın. Terbiyeyi çorbaya azar azar ve çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Tuzu ve kıyılmış maydonuzu ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağın altını söndürün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder