18 Temmuz 2011 Pazartesi

Deniz Börülcesi


Deniz börülcesi çok sevdiğim fakat buralarda bulamadığım bir börülce çeşididir.Kardeşim Türkiye'ye tatile gittiğinde sağolsun bir torba dolusu getirmişti biz de eşimle 2 gün üst üste doyasıya yedik:)

Malzemeler
2 demet deniz börülcesi
3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limon
2 diş sarımsak

Börülcelerin çamurlu olan kök kısımlarını kesin. Bol suda börülceleri bekletip yıkayın. Tencerede kaynamakta olan suya atıp 15-20 dakika haşlayın.Suda az kaynarsa kılçıklarını ayıklaması zor olur. Suyunu süzdükten sonra börülcelerin kalın saplarından tutup kılçıklarını ayıklayın. Ayıklamış olduğunuz börülceleri bir servis tabağına alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu ve ezilmiş sarımsakla yaptığınız sosu gezdirin.
Afiyet olsun.
Not: Deniz börülceleri zaten tuzlu olduğundan tuz eklemenize gerek yoktur.

2 yorum:

  1. Deniz börülcesini bulamayanlar için artık konserveleri bile yapılmış. Herşeye ulaşmak ne kadar kolay oldu değil mi? Ellerinize sağlık. Siteniz yeni sanırım. Hayırlı olsun. Ziyaretinize bol bol gelirim inşAllah:)

    YanıtlaSil
  2. Inanin konserve olayindan haberim yoktu ama heralde tazesi gibi ayni tadi vermez sanirim.Sitem daha cok yeni:)Ilk ziyaretcim siz oldunuz cok sevindim her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil