31 Temmuz 2011 Pazar

Kadın budu köfte

Ramazan geldi hoş geldi. Manevi değeri çok yüksek olan Ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ramazanın tadı bir başka oluyor. Ramazanda çıkan pideler, iftar sofrasına telaşla hazırlanan yemekler, sahurda çalınan davulun sesi çok bir başka. Her ne kadar  buralarda Ramazan ayı aynı atmosferde geçmese de ailemizle, dostlarımızla iftar sofralarında bir araya gelerek bir nebze de olsa  özlemimizi gidermeye çalışıyoruz. Herkese hayırlı Ramazanlar diliyerek, dün akşam annemler de yediğimiz kadın budu köftenin tarifine geçmek istiyorum. Bizim ailede kadın budu köfte çok sevilir. Özel günlerde mutlaka sofrada bulunur. Yapılışı biraz uğraştırsa da tüm zahmete değer :)


Malzemeler
Yarım kilo kıyma
1 adet  büyük soğan
Yarım demet maydonoz
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
1,5 çay bardağı pirinç
Tuz
Karabiber
Köfte baharatı
Kimyon

Kızartmak için
2 adet yumurta
1 su bardagı un
Sıvıyağ

Pirinci yıkayıp bir tencerede üstünü geçene kadar su koyup haşlayın. Soğumaya bırakın. Diğer tarafta kıymanın yarısını az miktarda sıvıyağda kavurun, pişince ocaktan alıp soğumaya bırakın. Diğer kalan kıymayı bir kaba alıp rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydonozu, yumurtayı, galeta ununu, kavurulmuş kıymayı, pirinci ekleyin. Baharatları da ilave edip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp oval şeklinde köfteler yapın. Köfteleri önce una bulayıp sonra da çırpılmış yumurtaya batırıp bol sıvıyağda kızartın. Afiyet şeker olsun:)

1 yorum:

  1. Şu kadınbudu köfteyi yapmak bir türlü nasip olmadı. Senin bu tarifini görünce bu Ramazan yapmaya karar verdim. Tairifn için çok sağol. Hayırlı Ramazanlar Nilgün.

    YanıtlaSil