19 Temmuz 2011 Salı

Kıymalı taze fasülye

Akşam yemeği için ne pişirsem diye düşünürken hemen aklıma buzdolabında duran taze fasülye geldi. Zeytinyağlısı da çok güzel olan bu sebzeyi ben kıymalı pişirdim. Ev halkına arpa şehriyeli bulgur pilavıyla ikram ettim. Bayıldılar:)

Malzemeler
500 gr taze fasülye
150 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
1adet şili biberi(arzuya göre)
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz

Fasülyelerin kııklarını ayıklayın, verev doğrayıp yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayın, şili biberini küçük halkalar halinde doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup minik minik doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanı ve biberleri zeytinyağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulduktan sonra  domatesleri ilave edin. Domatesler pişince fasülyeleri, salçayı ve tuzu ilave edin. 5 dakika kısık ateşte bütün malzemeleri kavurmaya devam edin ve en son olarak da 1 bardak sıcak suyu ilave edip, kısık ateşte fasülyeler yumuşuyana kadar pişirin.
Afiyet olsun!
Not: Eğer yemeğinizin çok acı olmasını istemiyorsanız şili biberinin çekirdeklerini temizledikten sonra yemeğe ekleyebilirsiniz. Eşim ve ben acıyı çok sevdiğimiz icin yemeklerimde şili biberini hep bu şekilde kullanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder