26 Temmuz 2011 Salı

Scone

Asıl ülkesi İskoçya olan bu kurabiye tadında ekmek, özellikle İngilizler'in kahvaltılarında ve beş çaylarında vazgeçilmezidir. Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli olan bu ekmeğin içeriğini hurma, çikolata, fındık, üzüm gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Malzemeler

3 dl süt
100 gr tereyağ
8 dl un
4 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Kuru olan malzemeleri bir kapta karıştırın. Küp şeklinde doğradığınız tereyağını ekleyin ve elinizle karışımı kum kıvamına getirin. Sütü ilave edin ve yoğurun. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir nokta gereksiz yere yoğurmamak, hamur kıvamına gelince yoğurmayı bırakın.
Hamuru dört bezeye bölüp her bir bezeye yuvarlak kurabiye formu verin, yaklaşık 12-15 cm çapında. Hamurların üzerini bıçakla artı şeklinde çizin ve üzerlerini çatalla hafif bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 250 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Sıcak sıcak yanında reçelle ikram edin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder