22 Temmuz 2011 Cuma

Milföylü tavuk budu

Misafirlerinize sunabileceğiniz çok lezzetli ve şık görünümlü bir tarif.

Malzemeler

4 adet tavuk budu
4 adet kare yaprak milföy hamuru
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta  sarısı
Tuz
Karabiber
Kekik

Tavuk butlarını bir tencereye alın ve  üzerini  geçene kadar su koyup haşlayın, but etleri yumuşayınca sudan çıkarıp soğuması için bir kenarda bekletin. Bu arada butların üzerine süreceğiniz sosu hazırlayın.  Bir kapta salçayı az miktarda tavuk suyuyla sulandırın ve baharatları ilave edin.  Butların derisini çıkardıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu fırça yardımıyla butların iki tarafınada sürün. Çözdürülmüş milföy hamurlarını merdaneyle biraz inceltin. Her bir tavuk budunu bir adet milföy hamuruyla sarın, kemikli kısımlarını da aluminyum folyoyla sarıp  yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Tavuğun milföye sarilip yapildiği çok tarif gördüm. Sunum çok güzel oluyor bana yapmak kısmet olmadı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denemelisiniz. Hem pratik, hem lezziz:)

    YanıtlaSil